Blogs


Subsidie isolatiemaatregelen vanaf 2 september

9 september 2019


Energiebesparende maatregelen worden vanuit de overheid steeds meer gestimuleerd door middel van het verstrekken van verschillende subsidies. Vanaf 2 september 2019 wordt ook de subsidie voor isolatiemaatregelen weer opengesteld.

Verduurzamen

Deze subsidie is bedoeld om huiseigenaren aan te moedigen tot het nemen van energiebesparende maatregelen, zoals het beter isoleren van de woning. Met een beter geïsoleerde woning, verbruikt u minder energie, wat vervolgens weer een positief effect heeft op het klimaat. Het verbeteren van de isolatie in een woning is tevens onderdeel van het verduurzamen van de woning, waarover zoveel geschreven en gesproken is de afgelopen tijd.

Aanvraag indienen

De regeling houdt in dat per woning mogelijk 10.000 euro subsidie beschikbaar wordt gesteld voor grote isolatiemogelijkheden. Hieronder valt bijvoorbeeld het isoleren van een vloer of gevel en het plaatsen van hoogrendementsglas. Om in aanmerking te komen voor de subsidie kan vanaf 2 september een aanvraag worden ingediend op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Dit geldt voor alle isolatiemaatregelen die vanaf 15 augustus zijn genomen.

Eindtermijn

Aan deze regeling zit wel een eindtermijn. Tot en met december 2020 kunt u de subsidie aanvragen, of tot het moment dat het investeringsplafond van 84 miljoen is bereikt. Dit gebeurde eerder al met dezelfde regeling die vanaf september 2016 gold. Deze is in april 2017 tijdelijk stopgezet vanwege het bereiken van het dit plafond. Vanaf 2 september is de regeling dus weer opengesteld.

Denkt u erover na isolatiemaatregelen te treffen binnen uw woning en wilt u aanspraak maken op de subsidie, wacht daar dan zeker niet te lang mee. 


Inpakken en wegwezen!

14 maart 2019


Verhuizen, het is een van de meest stressvolle gebeurtenissen in een mensenleven. Naast de grote financiële uitgaven, het loslaten van de oude omgeving, het klussen in de nieuwe woning en het wennen aan een nieuwe plek komt ongetwijfeld die onvermijdelijke inpakstress om de hoek kijken. Met deze 4 tips van Stapper Vastgoed & Hypotheken wordt inpakken een stuk eenvoudiger!

1. De zolder

De plek waar misschien wel de meeste rommel ligt opgeslagen en het minst aantrekkelijk is om te gaan inpakken. En tóch moet ‘ie leeg. Begin ruim voor de verhuizing en start met deze ruimte, dan kan u die mooi van uw lijstje afvinken!

2. Stay or go

Wij mensen kunnen echte verzamelaars zijn. U weet tenslotte nooit of iets nog van pas komt! Een verhuizing is het ideale moment om eens flink te ‘ontspullen’. Heeft u iets in de afgelopen jaren niet gebruikt? Dan is het zeer aannemelijk dat u het ook in de toekomst niet meer nodig hebt. Doe afstand van spullen die u niet meer nodig hebt, dan blijft de zolder in uw nieuwe woning (voorlopig) een stuk leger!

3. Zakcentje bijverdienen

Een verhuizing gaat vaak flink in de papieren lopen. Naast het aankoopbedrag van de woning heeft u te maken met makelaars- en notariskosten en in de meeste gevallen moet u overdrachtsbelasting afdragen. Daarnaast zullen de talloze bezoekjes aan de bouwmarkt ongetwijfeld een aanslag zijn op uw (spaar)rekening. Verkoop – voor de verhuizing – oude meubelstukken, kleding en overige zaken die u niet wil meenemen naar de nieuwe woning. Marktplaats is hiervoor een ideaal middel. Die extra ‘inkomsten’ zijn in deze dure tijd een welkome aanvulling.

4. Orde in de chaos

Werk kamer voor kamer wanneer u gaat inpakken. Maak gebruik van stevige (verhuis)dozen die makkelijk te stapelen zijn. Zware spullen, zoals boeken, verdeelt u over verschillende dozen. Zo blijft zowel de verhuisdoos als ook uw rug in tact. Zorg dat u op iedere doos duidelijk noteert wat erin zit en op welke kamer in de nieuwe woning de doos geplaatst mag worden bij aankomst in de nieuwe woning.


2019: 1,2 miljard besparen op de hypotheeklasten

6 februari 2019


Ikbenfrits.nl heeft ruim 50.000 hypotheken onder de loep genomen. Hieruit blijkt dat in 40% van de gevallen een besparing op de maandlasten gerealiseerd kan worden. De adviesketen stelt dat Nederland dit jaar in totaal een potentiële besparing op de hypotheeklasten kan realiseren van 1,2 miljard euro.

Dat is een kleine 25 miljard euro over een periode van twintig jaar. Maar dan moet wel iedereen die zou kunnen besparen dit jaar ook daadwerkelijk zijn hypotheek moeten oversluiten. Want deze besparing wordt na 2019 een stuk lager, waarschuwt Casper van Groos in zijn blog op Ikbenfrits.nl. Versnelde afbouw van de hypotheekrenteaftrek, beëindiging van het opkoopprogramma van de ECB en hoogstwaarschijnlijk een stijging van de hypotheekrente zorgen ervoor dat de kans op besparing kleiner wordt.

2018: 62 miljoen

In 2018 lag de gemiddelde besparing volgens de adviesketen op 16.557 euro over een periode van 20 jaar. “Het oversluiten van een hypotheek levert daarmee in Nederland dus gemiddeld 827,85 euro per jaar op. Dit betekent dat in 2018 ruim 62 miljoen euro is bespaard door alle Nederlanders die over zijn gesloten.” Er zal dus nog wel iets moeten gebeuren willen we dit jaar de 1,2 miljard euro kunnen aantikken als nationale besparing op de hypotheeklasten.

Bron: InFinance.nl


Inbraak voorkomen tijdens uw vakantie

24 mei 2018


Voor veel Nederlanders klopt de vakantie al weer aan de deur. Echter wordt er vaak niet gedacht aan maatregelen thuis. Inbrekers doen zich tegoed aan woningen van nietsvermoedende vakantiegangers. Per slot van rekening hebben zij vrij spel in de woningen en vaak is het voor hen kinderlijk eenvoudig om op te merken wanneer iemand op vakantie is.

Hieronder volgen enkele tips die er o.a. voor zorgen dat het lijkt alsof u thuis bent. Hierdoor wordt uw huis geen doelwit voor inbrekers.

  • Stel de buren op de hoogte van de vakantie. Zij kunnen het huis in de gaten houden en bij mogelijk onraad de politie waarschuwen.
  • Zorg dat de brievenbus geregeld leeg gehaald wordt. Laat bekenden om de dag de post van de deurmat halen of de brievenbus legen.
  • Gebruik tijdschakelaars bij binnenverlichting. Deze zijn bij alle bouwmarkten voor enkele euro’s verkrijgbaar.
  • Berg gereedschap, ladders en vuilcontainers op in de schuur.
  • Spreek geen antwoordapparaat in met een vakantieboodschap.
  • Let op met wat u deelt op uw social media accounts. Voor criminelen is het een kleine moeite om deze ook te achterhalen.
  • Sluit geen gordijnen en laat de planten staan.

Tenslotte is het van belang om kopieën in bezit te hebben van belangrijke documenten. Maak ook foto’s van waardevolle sieraden en noteer de serienummers. Zo is het gemakkelijker de criminelen op te sporen, wanneer zij bijvoorbeeld de sieraden te koop zetten. Verder is de kans zo aanzienlijk groter dat de verzekering de spullen vergoedt.

 

Stapper Vastgoed wenst u een fijne en zorgeloze vakantie!